I Halland ligger den svenska västkusten där det länge varit mycket populärt att campa speciellt under vår och sommarhalvåret. Där finns närhet till både hav, sjöar och skog.

I tidningen Amelia kan man läsa om familjecampingar och att de flesta större campingar erbjuder resortliknande anläggningar med äventyrsbad, restauranger, danskvällar, barnklubbar, moderna stugor men duschar och gratis wifi inom campingområdet. Trots vilken plats du valt är det viktigt att ha en utrustning som håller för olika klimat, väder och vind. Det är viktigt att ha koll på väderuppdateringar på SMHI för den period man valt att campa då vädret kan vara växlande i Sverige. Planera aktiviteter utefter vädret och var realistiskt, tänk på att det faktiskt kanske inte är så kul att fiska i spöregn, trots att man har bra regnkläder.

Att tänka på

Det finns mycket att tänka på både i förberedelsefasen och under campingsemestern. I form av kläder är det viktigt att ha med sig varierade plagg som passar alla typer av väder och aktiviteter. Eftersom det kan vara krångligt att tvätta är det fördelaktigt att ta med sig extra plagg. Packa i ryggsäck och ta med en extra som lämpar sig för utflykter och promenader. På http://armyoutdoor.se/utrustning/m90-ryggsackar/ finns kvalitativa ryggsäckar anpassade för aktivt utomhusbruk, perfekt för campingsemestern. I en artikel i Dagens Nyheter står det att om man valt att tälta på campingsemestern bör välja ut sitt tält i god tid, oavsett om man valt att tälta i vanligt eller om man endast behöver ett kupoltält till husvagnen. Annat är att inte inkräkta på personers hyrda campingplatser, vilket är en grundregel och likaså att ha en grill, oavsett om det är en engångsgrill eller en vanlig. Var man ska placera den för att inte störa grannarna och samtidigt tänka på brandrisk kan vara knepigt. Oftast brukar husvagnsägarna ha grillen i anslutning till husvagnen och de som tältar har i större utsträckning med sig engångsgrill som används nere vid vatten eller stränder. Annat som kan vara bra att tänka på under campingsemester är:

  • Låg volym mellan kl. 22 och 07.
  • Sprid inte ur saker.
  • Städa efter dig.
  • Duscha inte djur i allmänna duschutrymmen.
  • Skräpa inte ner.
  • Återvinn det som går och släng resten i hushållssoporna.
  • Prata med dina campinggrannar och håll uppsikt över skumma personer inne på området.