Halland är fullt av högklassiga campingplatser, för alla smaker.

Det är enkelt att campa i Halland. Oavsett om man bor i tält, husvagn eller husbil, eller om man hellre hyr en stuga eller lägenhet, så kan man hitta en campingplats som passar ens behov. Det finns också campingplatser med olika inriktning, men framför allt så är det Halland i sig självt som erbjuder variation. Du kan välja en campingplats som är belägen nära Ullared, eller en camping belägen i Halmstad eller Tylösand om det passar dig bättre. Vill du bo närmare naturen är naturligtvis det också möjligt.

Hallands campingplatser har helt enkelt något för alla. Listan här nedanför är bara ett litet urval. Syftet är mer att visa på bredden än att göra reklam för någon enskild camping.

CampingplatserHusvagnar på campingplats

Den som vill campa i Halland kan välja mellan ett stort antal campingplatser, fördelade på hela landskapet. Störst är utbudet vid kusten, dit de flesta turister också åker. Men man kan lika gärna campa vid en insjö.

Jälluntofta Camping & stugby ligger vid stranden av Jällunden, en av Hallands största sjöar. Campingen ligger i Unnaryd söder om Gislaved, i ett landskap som de flesta nog inte förknippar med Halland.

Många av aktiviteterna på campingen är kopplade till sjön. Man kan fiska, basta, eller hyra en båt. Den som har egen båt kan också hyra en båtplats, eller en s.k. C-stuga med tillhörande båtplats, och ta med båten till campingen.

Skummelövs ekocamping ligger i södra Halland, med cykelavstånd till Båstad och 45 km till Helsingborg. Campingen använder på många sätt modern teknik för att minska sitt ekologiska avtryck. Det innebär bl.a. att solpaneler står för en del av elproduktionen. I den omedelbara närheten finns den 12 km långa sandstranden och en 12-håls golfbana.

Gekåsbyn ligger, som namnet antyder, strax söder om Ullared, samhället som är berömt för varuhuset Gekås, som faktiskt är den butik i världen som har högst omsättning. Gekåsbyn tar fasta på det faktum att de som kommer till varuhuset har olika intressen och behov. Den är därför mer än en vanlig camping: allt som allt finns det tolv olika boendetyper i byn. Förutom i husbil, husvagn, tält eller stuga kan man också bo på hotellet. Anläggningen är dessutom anpassad för rörelsehindrade. Totalt finns 250 stugor, och 600 tomter, men under högsäsong är Gekåsbyn fullbelagd. Därför bör man vara ute i mycket god tid när man bokar boende under helger eller sommaren.

Rödlix Vandrarhem & camping ligger mellan Varberg och Falkenberg, på den halländska kustslätten. Det är en småskalig campingplats på en ombyggd bondgård, med mycket av de ursprungliga byggnaderna bevarade. Anläggningen är öppen från 1 april till 30 september, och har 50 campingplatser, varav 40 med el, 12 tältplatser, 3 stugor och 8 rum.

Apelviken är en modern camping med gamla anor. 1811 öppnade en hälsobrunn på platsen, strax söder om centrala Varberg, och idag är det en anläggning med flera olika boendeformer – från tält till hotellrum – och en uppsjö av aktiviteter att erbjuda. Här kan man delta i vattengympa, spela innebandy eller besöka någon av de två restauranger som finns på området.