Ett riktigt populärt nöje i Halland, som blir allt populärare, är fiske. Staden Laholm i Halland har till och med satsat i år på att bli en stor fiskeort och man hoppas på att många turister kommer till staden just för att fiska.

fisk-fånga-fiske

Nu satsar Laholm på att bli en populär fiskeort, skriver Hallandsposten. I sin satsning har man bland annat startat något som kallas sportfiskets dag och under den här dagen kan både vuxna och barn lära sig om hur man börjar fritidsfiska. Arrangemanget hölls för första gången för några veckor sedan längs med Lagan och var ett samarbete mellan kommunen, sportfiskeklubbarna i området, näringslivet och Laholms laxfiske. Varför man satsar på att få folk intresserade av sportfiske beror på att man har ett uppdrag från politiken att göra sportfisket kul och intressant för en bredare massa. Dessutom vill man alltså göra Laholm till en sportfiskeort och öka turismen i samband med det.

Välj utrustning efter fisk

Den som vill hitta ett bra ställe att fiska i sommar kanske alltså bör ta sig en resa till Laholm eftersom man satsar stort där just på att locka till sig fiskare. Om man beger sig till Halland för att fiska gäller det att ha rätt utrustning och kolla upp på förhand vilken typ av fisk som man kan fånga där. Det beror nämligen mycket på vilken fisk man ska fiska när man väljer utrustning och de bästa modellerna av fiskerullar kan man hitta på nätet, oavsett vilken fisk man vill få på kroken. Just i Halland har man hittat många sällsynta fiskar, vilket man kan behöva vara beredd på när man planerar sin fiskeresa. Bland annat har man enligt hn.se hittat klumpfiskar i Halland och det är inte ofta den här fiskarten hittas här eftersom den i vanliga fall lever i Atlanten.

Bua är bäst

Om man vill fiska i Halland finns det självklart flera olika ställen att välja mellan och man kan också välja att antingen fiska i en sjö eller i havet. Det kanske allra bästa stället att fiska i Halland, där många dragit upp stora fiskar, är Bua. Här kan man läsa att den som spinnfiskar från klipporna i Bua kan fiska upp både ovanliga och stora fiskar. Några fiskar man kan få upp här är:

  • Blå gaffelmakrill
  • Ryggstrimmig pelamid
  • Klumpfisk