Sommaraktiviteterna för den som befinner sig, eller vill befinna sig, i Halland är många – speciellt för de som planerar en riktig familjesemester på Bjärehalvön.

barn springerAtt det i Halland finns många roliga aktiviteter att ägna sig åt är inte en hemlighet. Här finns något för alla smaker, stora som små i stadsmiljö, ute i skogarna eller vid kusten. Något vi tidigare tipsat om och som är otroligt populärt under höstmånaderna är exempelvis jakt på vilt och vid kusten är räkfisket mycket populärt året om, vilket också är två av de aktiviteter som lockar flest besökare till landskapet. Men Halland har mer än så att bjuda på. Och för den som planerar en familjesemester i landskapet kan vänta sig en rad spännande aktiviteter och göromål som hela familjen kan vara delaktig i.

Något för alla åldrar

I Expressen står att läsa om en hel drös av spännande aktiviteter som går av stapeln under sommaren i Halland. Bland annat tipsas om leklandet Busfabriken för de mindre barnen och för de stora finns Båstad skatepark vilket är en 650 kvadratmeter stor så kallad ”kidneybowl” där både Skateboard, BMX och Inlines är välkommet. Dock kanske dessa platser inte är de roligaste för föräldrarna att vara med på, men turligt nog finns även andra aktiviteter som hela familjen kan njuta av, till och med far- och morföräldrarna om de är med på semesterresan. Till exempel kan man spendera en regnig dag på bowlingbanan eller så kan man insupa kulturen på Mjellby konstmuseum som är fullspäckat med kluriga uppgifter och utmaningar vilka passar för alla olika åldrar. Vill man istället ha en lugn och skön dag i parken kan kan vara trygg med att veta att det i exempelvis Båstad kommun faktiskt finns hel 35 lekplatser i både parker och naturområden – med nära till fika och mat. Vill man vara lite mer äventyrlig finns även sälsafari på Hallands väderö att ge sig ut på och på Halmstad Äventyrsland finns en dinosauriepark med dinosaurier i naturlig storlek blandat med karuseller, knatteland och många andra roliga familjesaker som gör hela semestern till ett äventyr. Så med andra ord är Halland ett landskap nästan skapat för semesterresan i år!