Halland är ett kustlandskap i sydvästra Sverige, där en liten del tillhör Skåne län och övriga till Göteborg. I söder gränsar landskapet till Skåne, till Småland i Öster, kusten i väster ligger mot Kattegatt och i norr gränsar Halland till Västergötland. Landskapet kännetecknas av dess naturrikedom och här finns något för alla smaker.

Halland har ett kustnära läge och har speciellt under vinterhalvåret ett relativt milt väder, dock med mycket nederbörd, jämfört med andra landskap i Sverige. SVT rapporterar och sänder regelbundet lokala nyheter om Halland, vilket kan vara bra att ha koll på om man funderar på att besöka stad eller ort hemmahörande i landskapet.

Hallands jaktregioner

Landskapet kan delas upp i tre olika regioner på grund av olika naturrelaterade faktorer. Två av dessa kallas för Skogsbygden och Övergångsbygden, som båda består mestadels av skogsmarker. Skillnaden är att Skogsbygden består mest av barrskog och Övergångsbygden har ungefär lika delar odlad mark som skogspartier. Hit lockas jägare under jaktsäsongen. Så, gillar du att jaga eller tycker att det är spännande att utforska nya delar av Sverige, klicka hem praktiska jaktkläder på nätet och besök sedan lugna Halland för en speciell jaktupplevelse. Artrikedomen är stor gällande både växt- och djurliv vilket gör det till ett bra ställe för jakt eftersom djurstammarna måste kontrolleras.

Att tillaga viltkött

Om jaktresan blir lyckad eller om du får tag på viltkött på annat vis finns det massor av recept och tips som hjälper dig att lyckas med matlagningen, läs mer. Viltkött har en något bitter ton som kan balanseras med olika smaker. Här följer tips på som fungerar väl ihop med vilt:

  • Gräddiga, söta eller syrliga ingredienser, som crème fraiche
  • Torkade kryddor, som rosmarin, timjan, lagerblad och enbär
  • Lök och vitlök
  • Cognac och rött vin
  • Pepparrot
  • Chili
  • Honung

En plats för fisk- och skaldjursälskaren

Den tredje regionen av Halland kallas kustslätten vilken hör till Göteborgs län. Göteborg är känt för fisk och skaldjur, vilket gör det perfekt för den fiskeintresserade eller någon som gillar att äta av havets skatter. Göteborgsposten skriver att det nya för 2016 är att den svenska västkusträkan har fått grönt ljus av Världsnaturfonden, något som gör att man kan äta och fiska med gott samvete.